Luc De Vos heeft op de show van de MIA's een Lifetime Achievement Award gekregen. Daarmee eert de Vlaamse muziekindustrie de Gentse zanger die recent overleed. De grote winnaar van de awards zelf is Stromae. Die verzilverde vier van zijn vijf nominaties, onder meer voor Solo Man en Videoclip. Ook nieuwkomer Oscar and the Wolf mag feesten: zij wonnen drie awards.

De Brusselse zanger Stromae is de grote overwinnaar van de achtste Music Industry Awards (MIA's). Hij kreeg vier beeldjes overhandigd, onder meer voor Videoclip voor Ta Fête en Live Act. De MIA voor Solo Man kreeg hij uit handen van De Slimste Mens ter Wereld, Adil El Arbi.

Nieuwkomer Oscar and the Wolf kon drie MIA's mee naar huis nemen van de zes keer dat ze genomineerd waren. Ze werden onder meer bekroond in de categoriën Doorbraak en Alternative en voor Beste Album. Die laatste MIA voor hun album 'Entity' kregen ze van de muzieksector zelf.

De andere prijzen gingen naar de gevestigde waarden: Triggerfinger won zijn zevende MIA ooit en de derde in de categorie Groep. Christoff was de beste in de categorie Vlaams Populair en Bart Peeters kreeg voor de vierde keer het beeldje voor de beste Nederlandstalige artiest. Selah Sue was dan weer de beste Solo Vrouw.

Gabriel Rios won dan weer de Hit van het Jaar met Gold. Hij kreeg ook het beeldje voor Auteur/Componist mee naar huis. Die MIA is een van de awards die niet door het publiek, maar door de professionals in de muzieksector uitgereikt wordt. De twee andere sectorprijzen gingen naar Mauro Pawlowki (Muzikant) en Arsenal (artwork).

Een overzicht van de winnaars:

ALBUM: OSCAR AND THE WOLF

ALTERNATIVE:OSCAR AND THE WOLF

ARTWORK: ARSENAL

AUTEUR/COMPOSITIE: GABRIEL RIOS

DANCE: NETSKY

Netsky is heel gelukkig met zijn MIA voor beste Dance: 'Ik had het nooit verwacht. Zeker niet tegen Dimi en Mike (Dimitri Vegas & Like Mike, nvdr)'

(

DOORBRAAK: OSCAR AND THE WOLF

GROEP: TRIGGERFINGER

HIT VAN HET JAAR: GOLD (GARBIEL RIOS)

LIVE ACT: STROMAE

MUZIKANT: MAURO PAWLOWSKI

NEDERLANDSTALIG: BART PEETERS

POP: STROMAE

SOLO MAN: STROMAE

SOLO VROUW: SELAH SUE

VIDEOCLIP: TA FETE - STROMAE

VLAAMS POPULAIR: CHRISTOFF
'Ik ben ongeloofelijk blij', zegt Christoff. 'Ik sta nog te trillen op mijn benen.'