Bij een nieuwe schietpartij in Parijs is deze morgen een agente omgekomen. De schutter is nog altijd voortvluchtig. Er lijkt geen direct verband met de aanval op Charlie Hebdo woensdag, maar 'gezien de huidige context' wordt de schietpartij toch beschouwd als 'een daad van terrorisme'.

De nieuwe schietpartij in het zuiden van de Franse hoofdstad, bij de Porte de Châtillon lijkt zich voorgedaan te hebben naar aanleiding van een verkeersongeluk. Een man, die niet bij het ongeval betrokken was, stapte uit zijn wagen en opende het vuur. Een politieagente en een gemeentearbeider werden daarbij geraakt. De agente overleed kort nadien aan haar verwondingen. 

De politie pakte snel een verdachte op - een 52-jarige man die gekend was bij de politie en een strafblad heeft, maar die bleek uiteindelijk onschuldig. Een twintigtal leden van de Franse onderzoeks- en interventiebrigade, gespecialiseerd in risicovolle opdrachten, voerde vervolgens een inval uit in een woning in Montrouge (zuiden van Parijs). De interventie leverde echter niets op en even na 12 uur hebben de agenten de plaats weer verlaten. De schutter is dus nog altijd op de vlucht. Zijn wagen werd wel teruggevonden in Arcueil, vlakbij Parijs. Er zou ondertussen ook al een tweede arrestatie gebeurd zijn, meldt AFP, maar details daarover ontbreken voorlopig nog. 

Voorlopig gaat de politie ervan uit dat er geen verband is met de aanslag op Charlie Hebdo, die woensdag het leven kostte aan twaalf mensen, maar gezien 'de huidige context' wordt de schietpartij toch beschouwd als een daad van terrorisme en houden ook de antiterreurdiensten zich bezig met het onderzoek.