Het Kempense bedrijf Soudal, maker van bouwspecialiteiten als isolatieschuim of lijmen, heeft de volledige controle verworven over zijn joint venture actief in Chili, Peru, Mexico en Colombia. De overname dateert al van voor het jaareinde, maar raakte pas dinsdag bekend. Soudal maakte geen financiële details bekend.

De joint venture werd in 2005 opgericht door de Belgen, samen met lokale partner Christensen. De bedoeling was om bouwmaterialen voor de Chileense markt te ontwikkelen, onder de merknaam Soudal. De daaropvolgende jaren werd het bedrijf ook actief in andere Zuid-Amerikaanse landen. In Santiago de Chile kwam een productie-eenheid voor de lokale markt.

Soudal verwerft nu de volledige controle over deze onderneming, goed voor 50 werknemers en een omzet van 8,3 miljoen euro. ‘Zuid-Amerika is een van de grootste en snelst groeiende bouwmarkten ter wereld. Met een jaarlijkse groei van meer dan 5 procent is het ook een veelbelovende markt voor de komende decennia’, staat in een persbericht van het bedrijf.

Soudal deed vorig jaar in totaal vier overnames, in Australië, de VS en Polen. ‘De laatste transactie in Zuid-Amerika illustreert perfect de ambitie van Soudal om in alle continenten een leidende speler in lijmen, mastieken en PU-schuim te worden.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig