Werknemer steelt klantgegevens Morgan Stanley
Foto: AP

Een werknemer van de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft de persoonlijke gegevens van bijna duizend klanten van de bank gestolen. Dat heeft het bedrijf gemeld.

De gegevens werden ‘korte tijd’ op het internet gepubliceerd, zo meldt Morgan Stanley. Maar niemand zou geld verloren hebben door het lek. De financiële adviseur die van de zaak verdacht wordt, is ontslagen.

Het gaat om 10 procent van het klantenbestand van de vermogensbeheerdivisie van Morgan Stanley. De man zou van plan geweest zijn om de gegevens te verkopen, en zou een deel van de gestolen informatie online hebben geplaatst als reclame.

De bank verzekert dat bij de gestolen gegevens geen paswoorden stonden of data van de sociale zekerheid. Wel gaat het onder meer over namen en rekeningnummers.

De advocaat van de werknemer ontkent dat zijn cliënt de gegevens online heeft geplaatst en wou verkopen. ‘Hij erkent dat hij de gegevens niet in handen had mogen krijgen en hij werkt volledig mee met Morgan Stanley om het bedrijf en zijn klanten te beschermen’.