Record aan Rolls-Royces verkocht
Foto: Jimmy Kets

De Britse luxewagenbouwer Rolls-Royce wist vorig jaar voor het eerst de kaap van de 4.000 verkochte auto’s te doorbreken.

De BMW-dochter uit het Britse Goodwood verkocht 4.063 Rolls-Royces, of twaalf procent meer dan het jaar daarvoor. Dat is voor het eerst in zijn 109-jarig bestaan. Rolls-Royce breekt met zijn verkoop nu al vijf jaar op rij record na record.

De luxewagenbouwer wist volgens een woordvoerder te profiteren van de crisis in Oekraïne en de val van de roebel. ‘Die maken dat veel Russen hun geld in ‘waardevaste’ beleggingen steken’, klinkt het.

Vorig jaar steeg de verkoop in Europa met 40 procent, 30 procent in de VS en 20 procent in het Midden-Oosten. In Australië was dat 75 procent en in Japan 60 procent. De VS is de grootste afzetmarkt van het bedrijf, gevolgd door China, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en Saoedi-Arabië. Vooral de modellen Wraith en Ghost waren succesvol.

Rolls-Royce richt zich op superrijke klanten en biedt auto’s aan vanaf zowat 200.000 euro. ‘Het resultaat bevestigt dat onze strategie van evenwichtige, duurzame en winstgevende groei opbrengt en dat Rolls-Royce ’s werelds grootste luxemerk blijft’, zegt Torsten Müller-Ötvös, ceo van het bedrijf.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig