Van der Poel: ‘Nochtans geen superdag’
Foto: pp
Er staat geen maat op Mathieu van der Poel. De Nederlander leek uitgeteld nadat hij terugviel, maar kwam helemaal terug en won alsnog. 'Ik had geen superdag. Maar toen ik plots een voorsprong had, geloofde ik er weer in', vertelde Mathieu Van der Poel na zijn knappe zege in Leuven. De Nederlander kwam solo over de meet.

Met een verrassende aanval op enkele ronden van het einde liet Van der Poel zijn metgezellen Kevin Pauwels, Tom Meeusen en Laurens Sweeck achter. "Ik had geen superdag, maar toen ik een gaatje had na die demarrage geloofde ik er weer helemaal in. Een ronde later had ik plots veertig seconden. Achter mij twijfelden ze blijkbaar. Ik had ook het voordeel dat er een technisch stuk in het parcours zat. Toen ik het in de beginfase moeilijk had, kon ik daar de schade beperken."

Van der Poel, onlangs nog winnaar in Diegem en tweede in Loenhout, lijkt helemaal klaar voor de kampioenschappen. "Nu een weekje niet al te hard trainen en dan proberen mijn eerste nationale titel bij de elite te veroveren. Of ik twijfel om het WK bij de elite te rijden? Voorlopig is die intentie er niet en ben ik van plan bij de beloften te starten."