Moreno De Pauw en Jolien D’Hoore pakken Belgische titel in het omnium
Foto: Marc Van Hecke

Moreno De Pauw en Jolien D’hoore hebben zondag de Belgisch titel in het omnium veroverd op de Eddy-Merckxpiste in Gent. Voor De Pauw is het zijn derde titel op rij in het omnium, ook D’hoore pakt haar derde nationale titel.

In afwezigheid van omniumspecialist Jasper De Buyst, aan de slag in de Zesdaagse van Rotterdam met Kenny De Ketele, gold De Pauw als de grote favoriet. Op de eerste dag won hij alle drie de onderdelen, op de tweede dag toonde hij zich in twee van de drie onderdelen de sterkste, de afsluitende puntenkoers was enkel nog een formaliteit. De Pauw totaliseerde een totaal van 254 punten, 64 meer dan Joris Cornet. Lionel Taminiaux behaalde brons, eveneens met 190 punten.

Bij de vrouwen stak Jolien D”hoore er met kop en schouders bovenuit. Ze won alle zes de onderdelen: scratch, individuele achtervolging, afvalling, tijdrit, baanronde en puntenkoers. Goed voor een totaal van 310 punten. Lotte Kopecky behaalde zilver met 267 punten, Molly Meyvisch vervolledigde het podium met 198 punten.

Bij de junioren kroonde Robby Ghys zich tot Belgisch kampioen. Lenny Druyts won goud bij de meisjes junioren, Shari Bossuyt bij de nieuwelingen. Nicolas Wernimont was de beste bij de jongens nieuwelingen.