Thorgan Hazard verkozen tot ‘aanvaller van de heenronde’ bij Gladbach
Foto: EPA

Thorgan Hazard heeft zich in geen tijd populair gemaakt in Duitsland. Na een sterke heenronde is het dan ook niet verrassend dat Gladbach de broer van Eden definitief wil overnemen van Chelsea. Ook de fans appreciëren de werklust van Thorgan duidelijk, ze verkozen hem tot ‘aanvallende speler van de heenronde’.

Maar liefst 41 procent van de stemmen ging naar Thorgan Hazard. Aanvaller Max Kruse eindigt op de tweede plaats met 34% achter zijn naam. Dat Hazard eindigt voor een aanvaller, is niet verrassend. De ex-speler van Essevee scoorde in de heenronde namelijk vier doelpunten en schreef daarnaast ook zeven assists naast zijn naam.

Hazard had echter niet altijd een basisplaats. Negen keer mocht hij starten aan een wedstrijd, maar was wel meestal de eerste wissel die coach Lucien Favre doorvoerde. ‘Een speler als Hazard maakt het verschil’, aldus Favre. ‘Zulke snelle spelers kunnen één tegen één spelen, het is belangrijk om zo’n speler in de rangen te hebben’, aldus de Zwitserse trainer van Hazard.

Hazard maakt ook nog kans om ‘speler van de heenronde’ te worden. Die stemming wordt binnenkort opgestart op de website van Gladbach.