Mike Origi: ‘Divock gaat nog niet meteen naar Liverpool’
Foto: Photo News

Volgens sommige Engelse kranten zou Liverpool deze winter alsnog Divock Origi naar Anfield halen. Ook de Franse sportkrant L’Equipe ziet Origi het Kanaal oversteken. ‘Maar er zijn nog geen gesprekken geweest’, laat vader Mike Origi weten.

Origi is al eigendom van Liverpool, maar mocht van The Reds tot het einde van het seizoen rijpen bij Rijsel. Door het slechte seizoensbegin van Liverpool zijn er echter steeds meer aanwijzingen dat coach Brendan Rodgers een extra aanvaller zou binnenhalen. Mario Balotelli zit nog steeds niet in vorm, terwijl Daniel Sturridge terugkeert van blessure.

Volgens L’Equipe (en Engelse kranten zoals de Liverpool Echo) zou Liverpool vier miljoen euro betalen aan Rijsel om Origi deze winter nog naar Engeland te halen. Rijsel zit echt niet te springen om Origi te zien vertrekken. De club kent een rampzalig seizoen en won sinds eind september nog maar twee matchen.

‘Er zijn nog geen gesprekken geweest tussen de clubs waar wij iets van weten. We denken er ook nog niet over na of het goed zou zijn of niet. Op dit moment is de situatie dat Divock gewoon nog een half jaar bij Lille blijft en wij hebben nog geen ander bericht daarover gekregen’, laat vader Mike weten aan onze redactie.

‘Het is wel leuk om te merken dat Liverpool bezig is met Divock als hij bij Lille speelt. Er zit elke week een scout in de tribunes, ze geven altijd feedback, wat beter kan, … Dat is leuk om te merken’, vindt de oud-voetballer van Oostende.

Ook bij Liverpool is hetzelfde bericht te horen: ‘Er is momenteel geen verandering in de situatie met Origi, er wordt niet gesproken, hij blijft gewoon bij Lille tot de zomer, wat sommige kranten en websites ook zeggen.’ Wat er ook van aan is, het ziet er naar uit dat er pas definitief zekerheid komt eens de transfermarkt gesloten is.