Burgemeester Champlan ontkent dat hij begrafenis Roma-baby weigerde
Het kerkhof van Champlan Foto: AFP

Christian Leclerc, de burgemeester van de Parijse voorstad Champlan, ontkent zondag dat hij geweigerd zou hebben een overleden Roma-baby te laten begraven in zijn gemeente. “Ik heb me daar op geen enkel moment tegen verzet”, zegt de burgemeester, wiens woorden naar eigen zeggen uit hun context werden gerukt.

Volgens Leclerc was er de keuze om de baby te begraven in Corbeil of Champlan. “Ik heb woensdag toestemming gegeven voor beide”, aldus de burgemeester, “en ik heb een sms die dat bewijst”. Volgens hem werd zijn antwoord mogelijk verkeerd geïnterpreteerd door de gemeentelijke diensten.

De tweeënhalf maand oude baby Maria Francesca overleed in de nacht van 25 op 26 december aan wiegendood. Volgens een lokale vereniging voor solidariteit met de Roma weigerde de burgemeester het meisje in zijn gemeente te laten begraven.

“We hebben weinig plaatsen ter beschikking”, verklaarde de burgemeester woensdag in Le Parisien. “Er wordt voorrang gegeven aan diegenen die hier belastingen betalen.” Volgens Christian Leclerc legde hij daarmee gewoon uit hoe een gemeente haar begraafplaatsen beheert. Hij verzekert dat zijn woorden uit hun context werden gerukt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig