Duitsland sust gemoederen over ‘Grexit’
Foto: REUTERS

De Duitse regering heeft er vertrouwen in dat Griekenland de engagementen zal nakomen die het is aangegaan in het kader van het Europese reddingsplan. Dat heeft een woordvoerder van de regering zondag verklaard.

“Griekenland is zijn engagementen in het verleden nagekomen. De regering gaat ervan uit dat het land zijn contractuele engagementen verder al vervullen”, zei woordvoerder Georg Streiter.

De verklaring is een reactie op een bericht van het weekblad Der Spiegel zaterdag, dat de Duitse regering een “Grexit”, een uitstap van Griekenland uit de eurozone, als een mogelijkheid zou beschouwen.

De Duitse regering zou volgens Der Spiegel een Grexit als bijna onvermijdelijk beschouwen als het land na de parlementsverkiezingen van 25 januari een einde zou maken aan het beleid van besparingen. Er wordt gevreesd dat Syriza, de linkse alliantie van Alexis Tsipras, groter zou worden dan de conservatieve partij van huidig premier Antonis Samaras. Tsipras pleit voor een einde aan de besparingspolitiek en een verlichting van de schuld.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig