Amerikaanse Shiffrin primus in slalom Zagreb
Foto: REUTERS

Mikaela Shiffrin heeft zondag de wereldbekermanche alpijnse ski in het Kroatische Zagreb op haar naam geschreven. De 19-jarige Amerikaanse, regerend olympisch en wereldkampioene slalom en winnares van de Wereldbeker slalom, boekte zo haar twaalfde WB-zege uit haar carrière. Zes dagen geleden was ze ook al de beste in de wereldbekermanche slalom in het Oostenrijkse Kühtai.

Ze liet na twee runs een chrono van 1:56.66 optekenen en was daarmee ruim sneller dan de concurrentie. De tweede plaats, op meer dan anderhalve seconde van Shiffrin, was voor de Oostenrijkse Kathrin Zettel (+ 1.68), de Noorse Nina Loeseth (+ 2.79) kwam als derde over de streep. Met Karen Persyn stond er ook een langenote aan de start. Zij finishte echter niet in de eerste run en kon zich zo niet plaatsen voor de tweede run met de beste dertig.

De Sloveense Tina Maze, zondag vijfde, behoudt haar eerste plaats in de algemene wereldbekerstand. Ze heeft 777 punten, 232 meer dan eerste achtervolgster Shiffrin. Die springt dankzij haar zege van zondag over de Oostenrijkse Anna Fenninger naar de tweede plaats. Fenninger is derde, op 290 punten van Maze.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig