In verschillende Indiase luchthavens zijn zondag de veiligheidsmaatregelen verscherpt na een waarschuwing voor een mogelijke poging tot kaping. Dat melden lokale media.

De waarschuwing heeft betrekking op vluchten van de nationale luchtvaartmaatschappij Air India tussen Delhi en Kaboel, meldt de omroep NDTV. In verschillende luchthavens, ook in die van Kaboel, is de veiligheid verscherpt en worden passagiers grondig gecontroleerd. Volgens de Times of India werd een kaping aangekondigd in een anoniem telefoontje naar het bureau van Air India in Calcutta.

Eind januari brengt de Amerikaanse president Barack Obama een bezoek aan India. Hij is gast tijdens de dag van de republiek in het land, een dag waarop militanten meestal proberen gewelddaden te plegen.

India heeft sinds november 2008 niet meer te maken gehad met zware terreuraanvallen. Toen voerde een moordcommando van tien gewapende leden van de extremistische groep Lashkar-Taiba uit Pakistan een reeks van gecoördineerde aanvallen uit in Bombay, waarbij 166 mensen om het leven kwamen.