Zieke Vantornout zegt af voor Leuven en maakt kruis over BK
Foto: BELGA

De ziekte van veldrijder Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games) blijft maar aanslepen. Nadat hij in volle kerstperiode verschillende crossen moest afzeggen, geeft hij ook verstek voor de Soudal Classics in Leuven. ‘Ook het Belgisch Kampioenschap van volgende week komt te vroeg’, vertelt de West-Vlaming in een persbericht.

Na een ziekte van bijna drie weken is Vantornout nog steeds niet hersteld. Hij startte al een nieuwe antibioticakuur op om de ziektekiemen te bestrijden. ‘De beestjes in mijn lichaam willen maar niet dood. Zo lang ziek zijn, dat is me nog nooit gebeurd. Voor Diegem voelde ik me beter, maar na die wedstrijd is het alleen maar achteruit gegaan. Ik word iedere nacht wakker van de keelpijn, heb veel slijmen en mijn bloedwaarden zijn rampzalig’, klinkt het op de website van Sunweb-Napoleon Games.

Om zo goed mogelijk te herstellen van zijn ziekte, zegt Vantornout af voor de veldrit in Leuven zondagmiddag. Tegelijk maakt hij een kruis over zijn ambities op het Belgisch Kampioenschap in Erpe-Mere. ‘Gezien de omstandigheden komt die wedstrijd sowieso te vroeg, en tegen Wout Van Aert is toch niets te doen. Als ik in Erpe-Mere terug een goed gevoel kan opdoen, zal ik al lang tevreden zijn.’

Volg de Soudal Classics in Leuven hier LIVE vanaf 15u.