Mestach en Van Uytvanck halen hoofdtabel tornooi Auckland niet
Foto: WAS

Tennissters An-Sophie Mestach (WTA 101) en Alison Van Uytvanck (WTA 106) hebben de hoofdtabel niet gehaald van het WTA-tennistoernooi van Auckland (hard/250.000 dollar). Ze werden zondag allebei gewipt in de tweede en voorlaatste kwalificatieronde, telkens in drie sets.

An-Sophie Mestach, het tweede reekshoofd in de kwalificaties in Nieuw-Zeeland, moest de duimen leggen tegen de Amerikaanse Anna Tatishvili (WTA 146). Setstanden waren 6-7, 6-0 en 6-2. De partij duurde bijna twee uur. Alison Van Uytvanck ging onderuit tegen de Tsjechische Lucie Hradecka (WTA 154): 2-6, 6-3 en 7-5. De wedstrijd duurde 1u47.

Met Kirsten Flipkens (WTA 45) en Yanina Wickmayer (WTA 75) komen nog twee landgenotes in actie in Auckland, zij zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. 'Flipper', vorig jaar halvefinaliste in Auckland, werd in de eerste ronde uitgeloot tegen Johanna Larsson (WTA 70). De Zweedse leidt in de onderlinge confrontaties met 2-0, vorig jaar haalde ze het in Luxemburg nog met 7-6 (7/5) en 6-1 van de Belgische nummer één.

Wickmayer, die vorig jaar in de openingsronde strandde, lootte de 18-jarige Amerikaanse wildcard Taylor Townsend (WTA 104), tegen wie ze nooit eerder speelde. Neemt 'Wicky' haar eerste horde, wacht in de tweede ronde de winnares van de partij tussen het Deense topreekshoofd Caroline Wozniacki (WTA 8) en een qualifier.