Droog en zonnig einde van kerstvakantie
Foto: shutterstock

De laatste dag van de kerstvakantie belooft relatief zonnig te worden, met enkele wolkenvelden en zowat overal droog. Ook de eerste dagen van de eerste schoolweek van 2015 beloven droog en relatief zonnig te verlopen.

Het is zondagmiddag droog met zon en wolkenvelden. Er waait een zwakke tot matige, van het noordwesten naar het zuidwesten krimpende wind. De maxima bedragen 2 graden in de Ardennen en 4 tot 7 graden in de andere streken.

Zondagavond en -nacht blijft het droog met eerst opklaringen. Later kan nevel, lage bewolking of aanvriezende mist ontstaan. Lokaal kunnen rijmplekken worden gevormd. Minima: 0 graden vlak aan zee tot min 6 graden op de Hoge Venen.

Maandag, de eerste schooldag van 2015, blijft het droog met veel lage wolken maar ook opklaringen. De wind waait zwak tot matig, aan zee later vrij krachtig uit zuid tot zuidwest. De maxima gaan van 0 tot plus 4 graden.

Vooruitzichten van dinsdag tot en met zaterdag: dinsdag verloopt droog met zon en wolkenvelden, lichte vorst in de nacht en een middagtemperatuur rond 3 graden. Daarna nemen de regenkansen toe en verdwijnt de nachtelijke vrieskou. Ook overdag wordt het zachter. Vrijdag en zaterdag kan het zowat 10 graden worden, maar op beide dagen staat er wel zeer veel wind.