Amerikaanse verpleger in observatie voor ebola

Een Amerikaanse verpleger die in Sierra Leone blootgesteld werd aan het ebolavirus, wordt zondag in observatie geplaatst in een ziekenhuis in Nebraska, centraal in de Verenigde Staten.

'De patiënt werd blootgesteld aan het virus, maar is niet ziek en niet besmettelijk', verklaarde Phil Smith, de medisch directeur van de gespecialiseerde eenheid van het Nebraska Medical Center. 'We nemen niettemin de nodige voorzorgsmaatregelen.'

De patiënt, wiens naam niet werd bekendgemaakt, zal zondag aankomen in het ziekenhuis. Hij zal verblijven in dezelfde kamer als die waar drie andere patiënten verzorgd werden, zei Smith nog. 'Hij zal van nabij opgevolgd worden om te zien of de ziekte evolueert.'

In het Nebraska Medical Center, dat uitgerust is om ebola-patiënten te behandelen, werden al drie zieken verzorgd. Twee van hen overleefden, maar de derde, een arts uit Sierra Leone, overleed in november.

Volgens de laatste stand van zaken die de Wereldgezondheidsorganisatie WHO vrijgaf, heeft de recentste uitbraak van het ebolavirus al aan zeker 7.905 mensen het leven gekost. Er werden meer dan 20.200 besmettingen opgetekend. De zwaarst getroffen landen zijn Guinee, Liberia en Sierra Leone.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig