Twaalf woningen vernield bij bosbrand nabij Adelaide
Foto: EPA

Een hevige bosbrand in de buurt van het Australische Adelaide heeft nu al twaalf woningen in de as gelegd. Twintig andere woningen worden nog door de vlammen bedreigd. Ook raakten 22 brandweermannen gewond in hun poging om het vuur onder controle te krijgen, al zou niemand er ernstig aan toe zijn. Een brandweerwagen werd volledig vernield.

Zondag worden in de regio iets koelere temperaturen verwacht van rond de dertig graden Celsius, maar tegen woensdag loopt het kwik opnieuw hoger op. De brand bedreigt vooral de gemeenten Sampson Flat, One Tree Hill, Humbug Scrub, Millbrook Reservoir, Kersbrook, Gumeracha, Birdwood, Mount Crawford en Kenton Valley. Buurtbewoners krijgen de raad om uiterst voorzichtig te zijn. Intussen blijft de brandweer met man en macht het vuur bekampen: in totaal zijn meer dan 400 manschappen, 80 brandweerwagens en 14 blusvliegtuigen ingezet.

Volgens de brandweer zijn de branden die momenteel in de deelstaten Zuid-Australië en Victoria woeden de ergste sinds die van Aswoensdag 1983.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig