Club Brugge haalt verdediger bij Ajax, Wang en Sobota kunnen weg
Foto: pn
Club Brugge heeft zich versterkt met de 21-jarige verdediger Stefano Denswil. Die komt over van Ajax en tekent na het doorstaan van de medische testen een contract voor 3,5 seizoen. Denswil kwam bij de Nederlandse kampioen maar weinig aan spelen toe.

Het contract van Denswil bij Ajax liep eind dit seizoen af en Denswil was geen vaste waarde in Amsterdam, wat de transfer vergemakkelijkte. Hij debuteerde in april 2012 voor Ajax en speelde vorig seizoen 17 duels, maar dit seizoen kon hij geen doorbraak forceren. Zijn contract liep eind dit seizoen af. De jonge verdediger zou niet meer met de Nederlanders op oefenkamp gaan. Als hij de medische testen bij Club doorstaat, sluit hij dinsdag aan op de winterstage in Sotogrande. Over een transferbedrag is niets bekend, maar Ajax zou wel een percentage van een eventueel later transferbedrag krijgen.

De komst van Denswil is behalve een buitenkans ook een gevolg van de blessure van Bjorn Engels. De centrale verdediger van Club, die wegens zijn voetballende kwaliteiten nog steeds wordt gemist, kreeg vorige maand met een terugval af te rekenen toen hij herstelde van een enkel -en knieblessure. Meteen nadat hij begin december hernam met de groep, maakte zijn knie vocht aan. Gevolg: wekenlang waarin hij rust moest nemen. Trainen met de groep op de winterstage zit er niet in. Meer nog, zijn terugkeer is nog niet meteen voor onmiddellijk. Victor Vazquez, die een kijkoperatie aan de knie onderging, zit op schema en herneemt deze week mogelijk al met de groep.

Club Brugge wil zijn kern trouwens bij elkaar houden, tenzij spelers echt ongelukkig zijn. Voor middenvelder Shangyuan Wang (21) en vleugelaanvaller Waldemar Sobota (27) kan er over een vertrek gepraat worden.