Batshuayi verliest van vierdeklasser na penalties
Foto: pn
Batshuayi ging met Marseille op bezoek bij vierdeklasser Grenoble. Na 120 minuten spelen stond het 3-3, in de penalties won Grenoble zowaar met 4-5! Ook het bekeravontuur van Divock Origi en Rijsel zit er al op. In de 1/32e finales ging het bij Bastia met 2-0 onderuit. Rijsel begint zo 2015 zoals het 2014 heeft afgesloten: met een nederlaag. Sinds eind september won Rijsel nog maar 2 duels.

Marseille begon opnieuw met Gignac én Batshuayi in de spits op het rugbyveld van vierdeklasser Grenoble. André-Pierre Gignac speelde opnieuw een bijzonder sterke wedstrijd, en scoorde al na zes minuten de openingstreffer. In de tiende minuut stelde Nasrallah de bordjes gelijk, maar in de 33e minuut was daar opnieuw de onvermoeibare Gignac. Michy Batshuayi loodste met een listig balletje zijn spitsbroeder door de buitenspelval: 1-2 aan de rust. Na de koffie kwam Grenoble echter opnieuw langszij, ditmaal via Hachi, in de 48e minuut.

Daarna vielen er geen goals meer, waardoor beide ploegen nog een halfuurtje mochten doorspelen. Dat vierden de spelers van Grenoble al als een overwinning Tien minuten ver in de eerste verlenging verloste André Ayew Marseille echter, met een binnentikkertje scoorde hij de 2-3. Marseille leek zegezeker, maar de leider uit de Ligue 1 slikte in de 120e minuut alsnog de 3-3 na een kopbalgoal van Bengriba. Penalties dus!

Michy Batshuayi kwam als derde penaltynemer aan de beurt. Bij een 1-1 stand stuurde hij de keeper de verkeerde kant uit en trapte zijn penalty, ondanks een storende laserpen, in de linkerhoek binnen. Bij de vierde penalty ging het echter fout voor Marseille. Thauvin trapte de bal via de keeper en de lat over doel! Grenoble bleef foutloos en scoorde allevijf de penalties. Batshuayi uit de beker, vierdeklasser Grenoble voetbalt verder!

Gillet wint van Origi

De Togolees Ayite scoorde twee doelpunten voor Bastia, beide in de eerste helft. Bij Bastia speelde Guillaume Gillet 90 minuten, Benjamin Mokulu bleef op de bank. Divock Origi maakte de 90 minuten vol voor Rijsel, maar kon dus geen doelpuntje tegenprikken.

Ferreira Carrasco valt in

Ook Monaco bekert verder. Het versloeg de buren uit Nimes met 0-2 na doelpunten van Silva en Germain. Bij Monaco zat Yannick Ferreira Carrasco voor de gelegenheid op de bank, maar viel wel in in de tweede helft. Nabil Dirar (ex-Club Brugge) zat niet in de kern bij Monaco.

Bapiste Guillaume verliest nipt

De jonge Belgische aanvaller Baptiste Guillaume kreeg opnieuw een basisplaats bij Lens, dat het grote Lyon op bezoek kreeg. Aan de rust stond Lyon maar liefst 0-3 voor, maar in de tweede helft werd het toch nog spannend. Guillaume ging naar de kant voor Pablo Chavarria (ex-RSCA en Kortrijk), in de slotfase scoorde Lens nog tweemaal. Verder dan dat kwam de thuisploeg niet meer, en verloor nipt met 2-3.

'Onbekende' Belgen kennen wisselend succes

Christian Bruls mag ook naar de volgende ronde van de Franse beker. Tegen Dunkerque won Christian Bruls (ex-AA Gent) met 1-2, na drie doelpunten in de eerste helft. Rennes kwam al na 2 minuten op voorsprong, via Doucoure, maar Aabiza maakte nog geen minuut later gelijk. Iets voor het halfuur zette opnieuw Doucoure de 1-2 eindstand al vast. Bruls speelde 90 minuten.

Brandon Deville (ex-RSCA) viel in bij Ajaccio na 70 minuten, maar kon de nederlaag niet meer voorkomen tegen derdeklasser Consolat. Hij viel in bij een 2-0 achterstand, tien minuten voor tijd maakte Consolat de afgang compleet toen Gigliotti de 3-0 binnenprikte.

Gianni Bruno bekert ook verder met Evian. De jonge Belg bleef 90 minuten op de bank zitten, maar zag zijn ploeg met 0-3 winnen tegen het piepkleine Bobigny. Julien Vercauteren ligt ook uit de beker. De 21-jarige middenvelder van Nice viel in na 78 minuten tegen Valenciennes, maar kon niets meer doen aan de 2-0 achterstand die al na 45 minuten op het bord stond.