Acht vermisten nadat vrachtschip zinkt voor noordkust van Schotland
Foto: twitter Patrick Jackson
Acht bemanningsleden zijn vermist nadat hun vrachtschip in stormachtig weer is gezonken, voor de noordkust van Schotland. Er wordt gevreesd voor hun leven, aldus nieuwsberichten zaterdag. 'Het weer was zeer, zeer slecht', aldus een woordvoerder van de reddingsdiensten aan de BBC. De zoektocht naar de vermisten werd inmiddels omwille van het nachtelijke uur tijdelijk stopgezet.

De omgekeerde romp van de Cemfjord, die onder Cypriotische vlag vaart, is zaterdagnamiddag, 24 kilometer ten noordoosten van het plaatsje Wick, opgemerkt door een veerboot. Daarvoor werd het schip voor het laatst opgemerkt vrijdag om 13 uur.

Vier reddingsboten, twee reddingshelikopters en andere boten zoeken naar de bemanningsleden, meldt de BBC. De reddingsactie wordt zondag hernomen. 

Zeven Polen en Filippijn vermist

Scheepvaartbedrijf Brise of Hamburg, dat eigenaar is van het vrachtschip, bevestigde inmiddels in een communiqué dat acht bemanningsleden worden vermist. Het gaat om zeven Polen en een Filippijn. Er zou geen enkele noodoproep zijn binnengekomen. 

De 83 meter lange Cemfjord, met bouwjaar 1984, onderging in december nog met succes een inspectie. De boot had zo'n 2.000 ton cement aan boord en was op weg van het Deense Aalborg naar Runcorn in Engeland, waar het schip maandag had moeten toekomen.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig