Chauffeur ongeval Denderleeuw bekent roken joint
Foto: EPA

De vrachtwagenchauffeur die vrijdag het dodelijk ongeval in Denderleeuw veroorzaakte en een positieve drugtest aflegde, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat heeft de onderzoeksrechter in Dendermonde beslist. Zijn advocate heeft ondertussen bevestigd dat haar cliënt met nieuwjaar cannabis had gebruikt.

Het ongeval gebeurde op de N45 (Expresweg), ter hoogte van het kruispunt met de Hoogstraat. Een vrachtwagen reed in op een rij auto’s. In totaal waren er acht voertuigen betrokken bij het ongeval. Er vielen drie doden en acht personen raakten gewond.

De 33-jarige vrachtwagenbestuurder werd na een positieve speekseltest opgepakt. Hij werd zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor onopzettelijke doding en werd onder aanhoudingsbevel geplaatst. Volgens de nieuwsdienst van VTM zou hij hebben toegegeven enkele dagen geleden hasj gebruikt te hebben. Zijn advocate bevestigde tegenover VRT dat de man met nieuwjaar een joint had gerookt.

De bestuurder ontkent echter dat hij nog onder invloed was toen het ongeval plaatsvond. Naar eigen zeggen zou hij op het moment van de botsing afgeleid geweest zijn door zijn gps-toestel. Aangezien een speekseltest niet 100 procent sluitend is voor cannabisgebruik, zal de man nu een bloedtest ondergaan. Die zal moeten aantonen of de man ook op het moment van het ongeval nog onder invloed kan geweest zijn.