In het oude gemeentehuis van zijn woonplaats Edegem is vrijdag een vierhonderdtal mensen het stoffelijk overschot van oud-premier Leo Tindemans gaan groeten. Onder hen een ruime delegatie van zijn partij CD&V.

Onder meer CD&V-voorzitter Wouter Beke, Europees commissaris Marianne Thyssen, Vlaams minister Jo Vandeurzen, staatssecretaris Pieter De Crem, voormalig minister Wivina Demeester en verschillende parlementsleden en lokale mandatarissen waren aanwezig. Ook heel wat burgemeesters uit de omgeving, zoals Dirk Van Mechelen (Kapellen), kwamen langs.

De kist met het lichaam van Tindemans lag een hele dag in het oude gemeentehuis van Edegem zodat het grote publiek een laatste groet kon brengen aan de vorige week vrijdag op 92-jarige leeftijd overleden minister van staat. Dinsdag was koning Filip al langsgeweest in het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk, toen het lichaam nog daar opgebaard lag.

Zaterdag vindt in de basiliek van Edegem een staatsbegrafenis plaats voor Tindemans. De capaciteit van het gebouw wordt opgetrokken tot 800 zitplaatsen, maar op vraag van de familie wordt het een serene plechtigheid en komt er geen groot scherm te staan buiten. Later op de dag krijgt ook minister van staat Karel Poma overigens een staatsbegrafenis, in het stadion van voetbalclub Beerschot Wilrijk.