‘Geen privacygevoelige gegevens klanten Domino’s Pizza op straat’
Foto: AFP

Pizzabezorger Domino’s Pizza zegt dat geen privacygevoelige gegevens op straat liggen na een computerinbraak door hacker Rex Mundi, die weer een hoop gestolen gegevens van verschillende bedrijven online heeft gezet. Bij Domino’s werd in juni een lijst met logingegevens, namen, telefoonnummers en e-mailadressen gehackt.

De pizzaketen merkt nu op dat dit ‘geen privacygevoelige gegevens’ waren zoals bankgegevens, en meldt ook niet ingegaan te zijn op de vraag van de hacker naar een flinke geldsom. Klanten kregen in juni wel het advies hun wachtwoorden te wijzigen. ‘Domino’s zal geen verdere actie ondernemen’, klinkt het nog in een kort persbericht.

Rex Mundi kwam de laatste maanden regelmatig in het nieuws met gestolen gegevens van verschillende Belgische bedrijven. Het meest in het oog sprong een inbraak bij de controledienst Mensura Absenteïsme. Het ging toen om enkele duizenden aanvragen van bedrijven die een zieke medewerker wilden laten controleren. Toen niet op de vraag naar geld werd ingegaan, verschenen een hoop gegevens op het internet.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig