‘Britse prins Andrew genoemd in seksschandaal’
De Britse prins Andrew is de jongere broer van kroonprins Charles. Foto: rtr

De Britse prins Andrew, de jongere broer van eerste troonopvolger prins Charles, wordt genoemd in een seksschandaal. In een Amerikaans gerechtelijk document beweert een vrouw namelijk dat ze meermaals gedwongen werd om seks met de prins te hebben. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

De beschuldiging aan het adres van de Britse prins komt voort uit een klacht die een vrouw anoniem heeft ingediend bij een rechtbank in de Amerikaanse staat Florida. Het bewuste document is een verzoek tot gerechtelijke uitspraak dat werd toegevoegd aan het lopende proces tegen de Amerikaanse investeringsbankier Jeffrey Epstein. Die wordt door meerdere vrouwen van seksueel misbruik beschuldigd.

Seksslavin

De anonieme vrouw beweert dat Epstein haar tussen 1999 en 2002 meermaals misbruikte, weet de kwaliteitskrant . Hij zou haar ook als seksslavin hebben 'uitgeleend' aan rijke en machtige vrienden. Zo zou ook prins Andrew haar verschillende keren tot seks hebben gedwongen. Dat zou gebeurd zijn in Londen, New York en op een Caraïbisch eiland dat eigendom is van Epstein. De vrouw zegt dat ze toen 17 jaar, en wettelijk gezien dus nog minderjarig, was.

De Britse prins kwam in het verleden al vaker onder vuur te liggen vanwege zijn vriendschap met Epstein, die in 2008 al eens voor zijn seksuele uitspattingen veroordeeld werd.

In een reactie aan de krant The Guardian laat Buckingham Palace enkel weten 'nooit te reageren op een aan de gang zijnde juridische kwestie'. De Amerikaanse jurist en Harvard-professor Alan Dershowitz, die ook beschuldigd wordt in deze zaak, doet de beschuldigingen af als 'volledig vals en verzonnen'.