Bij een zwaar verkeersongeval in Denderleeuw zijn zeker drie doden gevallen. Het gaat om een vrouw en haar twee kinderen. De vrachtwagenchauffeur die het ongeval veroorzaakte, legde intussen een positieve drugtest af. Het parket vraagt zijn aanhouding.

Het ongeval gebeurde omstreeks 13 uur op de N45 Expresweg in Denderleeuw ter hoogte van het kruispunt met de Hoogstraat en Iddergemsesteenweg. Een vrachtwagen reed er in op een rij wachtende auto's, die nadien op elkaar botsten. Daarbij werd ook een wagen bovenop een andere gekatapulteerd. De dodelijke slachtoffers zijn vermoedelijk in dat laatste voertuig gevallen, meldt het parket.

Bij het ongeval zijn drie doden gevallen. Het gaat om een vrouw uit Ninove en haar twee kinderen, maakte de Denderleeuwse burgemeester Jan De Dier tijdens een kort persmoment bekend. Daarnaast zijn er ook nog acht gewonden, onder wie de vrachtwagenchauffeur. Een van de gewonden is er erg aan toe, maar zou niet in levensgevaar zijn. In totaal zijn, naast de vrachtwagen, zeven wagens bij het ongeval betrokken.

Positieve drugtest

Het medisch interventieplan en het gemeentelijke rampenplan van Denderleeuw werden afgekondigd. 'De families van de slachtoffers worden gecontacteerd door de diensten Slachtofferbejegening en Slachtofferhulp en de mensen ter plaatse worden opgevangen op het politiecommissariaat van de zone Denderleeuw-Haaltert', meldt het gemeentebestuur van Denderleeuw in een persbericht.

De precieze omstandigheden van het ongeval worden onderzocht, maar vermoedelijk merkte de vrachtwagenbestuurder de auto’s voor het verkeerslicht te laat op. De man werd in shock overgebracht naar het ziekenhuis.

Uit onderzoek bleek dat de vrachtwagenchauffeur niet onder invloed van alcohol verkeerde, maar hij legde wel een positieve drugtest af. De 33-jarige man werd opgepakt en wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het parket vraagt zijn aanhouding.

Rond 17 uur werd het gemeentelijk rampenplan afgeblazen, zegt het gemeentebestuur. 'De N45 is afgesloten in de richting van Ninove naar Aalst. Ook het kruispunt met de Hoogstraat is op dit ogenblik nog ontoegankelijk. De hulpdiensten maken momenteel de rijweg vrij.'