Eigen vuurwerk verboden in Brussel op oudejaarsnacht
Foto: Belga

Wie oudejaarsnacht feestend in Brussel wil doorbrengen, moet er rekening mee houden dat eigen vuurwerk afvuren verboden is. Dat meldt de Brusselse lokale politie.

‘Onze agenten zullen alle vuurwerk dat ze aantreffen, in beslag nemen’, klinkt het bij de Brusselse politie. ‘Feestvierders gebruiken ook best geen glas, aangezien ze daarmee zichzelf of anderen kunnen verwonden en laten hun honden best thuis. De dieren kunnen in het feestgedruis in paniek slaan en agressief worden.’

Gratis openbaar vervoer

Op woensdagavond zullen vanaf 20.00 uur de Anspachlaan, het Brouckèreplein en de aanpalende straten progressief afgesloten worden voor het verkeer en als het in sommige buurten te druk wordt, kan de politie die ook voor voetgangers afsluiten. De politie raadt feestvierders dan ook aan om zich met het openbaar vervoer te verplaatsen, dat tussen middernacht en 05.30 uur gratis is.

‘Denk er wel aan dat de metrostations De Brouckère, Beurs en Sint-Katelijne ten laatste om 23.00 uur zullen sluiten’, aldus de politie. ‘Het best gebruiken de reizigers de metrohaltes Centraal Station, Graaf van Vlaanderen, Anneessens en Rogier. De vier metrolijnen en trams 3, 4, 7, 19, 39, 92, 93 en 94 rijden tot 02.00 uur ‘s ochtends. De buslijnen 29, 38, 63, 66 en 71 rijden vanaf 22.00 uur niet verder dan het Centraal Station en hebben hun laatste vertrek om 0.30 uur. De Noctis-bussen rijden wel tot 05.00 uur, maar bedienen de binnenstad pas vanaf 01.30 uur.”

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig