‘We wisten niet dat de H in KVHV voor homofoob stond’
Foto: GVA

De Antwerpse Jongsocialisten reageren boos op de uitspraken van de Antwerpse afdeling van het KVHV over Johan Bonny.

Het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond haalt in een persbericht zwaar uit naar de Antwerpse bisschop Johan Bonny. Die had in De Morgen gepleit voor een erkenning van het holebi-huwelijk door de katholieke kerk. Volgens het KVHV wil Bonny dat de kerk seksualiteit buiten het huwelijk niet langer als zondig bestempelt.

Volgens de Antwerpse Jongsocialisten is de visie van KVHV ronduit griezelig. ‘Terug naar de jaren stilletjes, waar seksualiteit niet werd besproken en holebi’s het best in de kast bleven zitten. Een moderne, solidaire en warme samenleving onwaardig. Wij wisten niet dat de H in KVHV voor ‘homofoob’ stond,’ aldus de Antwerpse Jongsocialisten.

De jongerenafdeling van SP.A vindt de uitspraken van het KVHV discriminerend en onaanvaardbaar en dient klacht in bij het Interfederaal Gelijkekansencentrum. ‘De uitspraken wekken de indruk dat holebiseksualiteit en het holebi-huwelijk zondig zijn. Voor ons is een grens overschreden. Als dit de zogenaamde Vlaamse elite is, dan maken wij ons ernstige zorgen om de toekomst.’

Ook op Twitter laten verschillende politici hun afkeer blijken.