Topslager Dierendonck opent eigen restaurant
Foto: STEFAAN BEEL

Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land, opent binnenkort na twee winkels en een atelier ook zijn eerste eigen restaurant, Carcasse. Dat wordt uiteraard een vleesrestaurant, waar ook de vergeten onderdelen van het rund of varken op de menukaart zullen staan.

West-Vlaming Hendrik Dierendonck, wiens slagerij levert aan de meeste toprestaurants in ons land, experimenteerde afgelopen zomer al eens met een tijdelijk hamburgerrestaurant naast zijn slagerij, maar waagt nu ook echt de sprong naar de restaurantwereld met een nieuwe zaak.

Carcasse opent op 15 januari de deuren in thuisstad Sint-Idesbald, in een pand op enkele passen van de slagerij. De keuken van het restaurant zal geleid worden door de Britse kok Michael Yates, die vier jaar samenwerkte met topchef Sergio Herman.

Het nieuwe restaurant heeft ook een ecologische insteek en daarom zal zo goed als alles wat de dieren te bieden hebben in één vorm of een ander op de menukaart belanden. ‘Als mensen alleen maar filet pur willen, is het niet moeilijk dat de veestapel veel te groot is en we met veel afval zitten’, vertelde Dierendonck in Het Nieuwsblad.

Daarom zullen in Carcasse ook gerechten worden aangeboden met bijvoorbeeld tong, hart, lever en andere organen. Het enige wat de klanten nooit op hun bord zullen krijgen, zijn de ogen en de beenderen. Om gasten zelf in te leiden in de wondere wereld van het vlees, wil Dierendonck ook workshops organiseren.