‘Vorming nieuwe coalitie in Tienen in laatste rechte lijn’
Vlaams parlementslid en eerste schepen in Tienen, Katrien Partyka (CD&V). Foto: IF

De gesprekken voor de vorming van een nieuwe coalitie die Katrien Partyka (CD&V) in Tienen op de been wil brengen tussen CD&V, Open VLD, N-VA en Groen, zitten in de laatste rechte lijn. ‘We zijn momenteel bezig met de laatste besprekingen en hopen dat Tienen het jaar zal kunnen inzetten met een nieuwe bestuursploeg die een nieuwe wind zal laten waaien’, aldus Partyka.

Vlaams parlementslid en eerste schepen Katrien Partyka blies de coalitie met de SP.A een tiental dagen geleden op door tijdens de gemeenteraadszitting de begroting en meerjarenplanning niet goed te keuren. Ze haalde toen vernietigend uit naar de partij van burgemeester Marcel Logist, die ze een gebrek aan leiderschap, visie en inzet verweet.

Ze beschuldigde de SP.A onder meer van ‘schuldig verzuim’ omdat deze partij volgens haar nooit de intentie had om het bestuursakkoord uit te voeren.

Partyka startte na de gemeenteraadszitting onmiddellijk coalitiegesprekken op met de drie vermelde oppositiepartijen en die onderhandelingen lopen momenteel goed. ‘Over heel wat thema’s wijzen de neuzen inmiddels in dezelfde richting. We hopen snel duidelijkheid te kunnen verschaffen en met de nieuwe ploeg aan de slag te kunnen gaan’, aldus Partyka.

Geruchten dat Open VLD momenteel eveneens met SP.A zou praten om een nieuwe coalitie te vormen, doet ze af als ‘weinig waarschijnlijk’.