Drie jonge Gentse ondernemers hebben een alternatief voor de Amerikaanse dienst Uber gelanceerd. Het grote verschil: hun app PickMeUp werkt samen met bestaande taxibedrijven.

De bezielers van het project maken zich sterk dat iemand met één druk op de knop een taxi kan bestellen. Als een taxi uw verzoek accepteert, dan krijgt u de wachttijd, de wagen die u ophaalt en de chauffeur te zien. Via de app kan u de taxichauffeur ook opbellen. Als de taxi is aangekomen, krijgt u een bericht. Nadien kan u ook nog de chauffeur beoordelen of markeren als favoriet.

PickMeUp kopieert het model van Uber. Maar in tegenstelling tot Uber, dat in ons land en in andere landen onder vuur ligt omdat het met zelfstandigen zonder taxivergunning werkt, doet de Vlaamse app een beroep op bestaande taxibedrijven. Een legaal alternatief voor Uber, klinkt het.

‘Wij werken enkel met officiële en erkende taxi’s waardoor elke rit helemaal in orde is’, legt Nelson Dheedene, een van de bedenkers uit. ‘Een taxichauffeur bij PickMeUp beschikt over de nodige documenten zoals een verzekering, een medisch attest, een bewijs van goed gedrag en zeden, en een taxilicentie.’

Voorlopig is de dienst enkel in Antwerpen en Gent beschikbaar. In beide steden hebben volgens het persbericht al 150 bestaande taxi’s zich geregistreerd. Vanaf januari komen daar nog Brugge, Leuven, Hasselt en Brussel bij.

De app is gratis te downloaden in de Apple-appstore. In februari wordt een Android-versie gelanceerd.