Sharifi kan direct weer aan de slag
Navid aan de slag als loodgieter (archiefbeeld). Foto: rr

Het loodgietersbedrijf waar de Afghaan Navid Sharifi werkte tot voor zijn uitwijzing, verwelkomt de 22-jarige met open armen terug als werkkracht.

Guy Leysen, de zaakvoerder van Madelec, het Waregemse bedrijf waar Navid Sharifi voor zijn uitwijzing actief was als loodgieter, is blij te vernemen dat zijn voormalige werkkracht terug welkom is in België. ‘Dat is goed nieuws’, zegt hij. Navid was immers ‘goed geïntegreerd en heeft ondanks vele tegenslagen altijd kansen gegrepen die zich aanboden’.

Over Navid als werknemer ook niks dan lof. ‘Het is altijd een goede werknemer geweest, en wij zijn blij met elke goede werknemer.’ Het is dan ook de bedoeling dat de 22-jarige Afghaan opnieuw aan de slag gaat bij Madelec. ‘Dat heb ik destijds beloofd via zijn advocaat.’ Zodra alles wettelijk in orde is, verwacht de zaakvoerder zijn werkkracht terug over de vloer.

Tijdens Navids verblijf in het buitenland had Leysen slechts één keer contact met Navid, bij zijn trouw in Polen. Toen al ging hij er vanuit dat alles in orde zou komen. Maar het nieuws vandaag vernam hij ook gewoon via de pers. Toch ‘een beetje onverwacht’, klinkt het.