‘Uitspraken Bart De Wever bewijzen dat CD&V zich profileert in regering’
Foto: BELGA

CD&V-Kamerlid Raf Terwingen tilt niet zwaar aan de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever over CD&V op een interne partijvergadering. 'Op een interne vergadering wordt nu eenmaal sterkere taal gebruikt', aldus Terwingen in het het VRT-radioprogramma De Ochtend.

Op een interne partijvergadering heeft N-VA-voorzitter coalitiepartner CD&V bestempeld als 'een probleem': 'Als CD&V niet met ons meefietst, zullen op een bepaald moment de voeten in de spaken terechtkomen en gaan we vallen', zei De Wever. De woordvoerder van De Wever bevestigde de uitspraken, maar stelde dat de voorzitter er verder geen commentaar over kwijt wou.

De uitspraken van De Wever storen CD&V-Kamerlid Terwingen niet. 'Iedereen weet dat meneer De Wever een kei is in metaforen en op interne vergaderingen wordt altijd sterkere taal gebruikt', aldus Terwingen. Volgens hem maken dat soort uitspraken 'deel uit van het politieke spel'. CD&V moet zich volgens Terwingen ook niet geschoffeerd voelen, integendeel, ze bewijzen eerder dat zijn partij erin slaagt zich te profileren in de coalitie.

De Limburgse CD&V’er benadrukt dat zijn partij het regeerakkoord 'loyaal' zal uitvoeren, maar dat CD&V wel zal blijven aandringen op de vermogenswinstbelasting. 'De gewone mens heeft genoeg ingeleverd', klonk het.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig