Sanoma worstelt met verkoop Belgische bladen
Foto: put

De Finse mediagroep Sanoma vindt vooralsnog geen koper voor zijn Belgische tijdschriftendivisie. Bij het bedrijf of de vakbonden wilde men geen commentaar kwijt.

Donderdag zou er mogelijk wel duidelijkheid geschapen worden. Volgens zakenkrant De Tijd zou het personeel dan geïnformeerd worden. Vorige maand schreef onze krant al dat belangrijke kandidaat-overnemers, zoals Roularta en de Persgroep, zogoed als afgehaakt hadden.

Sanoma onderhandelt nu al verschillende maanden over de verkoop van zijn Belgische divisie, maar van in het begin was duidelijk dat dit geen eenvoudige klus zou worden. De tijdschriftenmarkt heeft het moeilijk in België: er is veel concurrentie, ook van kranten, waardoor het aantal lezers en advertentie-inkomsten krimpt. 

Wat er nu met de Belgische tijdschriften zoals Libelle, Flair of Story zal gebeuren, is niet duidelijk. In totaal gaat het om een twintigtal titels.

De ceo van Sanoma België, Hans Cools, gaf vorige maand aan dat het bedrijf nog steeds 'actief in gesprek is met een aantal potentiële overnemers'. Cools merkte daarbij wel meteen op dat op eigen kracht doorgaan ook nog steeds tot de mogelijkheden hoort. 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig