dS Radio: dit zijn de beste albums van 2014
Lost in the Dream Foto: The War On Drugs

Met Lost in the Dream heeft 2014 alvast één klassieker opgeleverd. Maar welke albums staan nog in de eindejaarslijst van De Standaard? Beluister de beste nummers uit onze veertig favorieten.

Lost in the Dream, het album van The War On Drugs, vertrekt vanuit groot verdriet, maar tilt die gevoelens op met een krachtige mix van epische rock en meeslepende elektronica. Het bleef zowat het hele jaar in onze top 20 hangen en zette de band ook en vooral in de VS hoog op de kaart.

Verder leverde 2014 veel leuke platen af, en wat spanning tussen de artiesten die geloven in het klassieke album als een conceptuele verzameling songs, en diegenen die meer op singles mikken en een album als een afgeleide zien. De Standaard kiest voor de eerste traditie, en plaatste dit jaar platen van Het Zesde Metaal, Caribou, Hozier, Oscar & The Wolf, Tinariwen en Maximo Park hoop in zijn eindejaarslijst.

Deze playlist werd gemaakt via Deezer. Indien u enkel 30 sec. per nummer te horen krijgt, meldt u zich best eerst aan.

Enjoy!

Deezer is een streaming muziekdienst met een catalogus van 35 miljoen songs en met wekelijkse pre-releases en radiozenders in 12 verschillende genres.