Test-Aankoop steunt protest tegen Telenet
Telenet-CEO John Porter Foto: BELGA

Consumentenorganisatie Test-Aankoop sluit zich aan bij de actie ‘Ik laat me niet pluimen’. ‘Ons lijkt het dat de provider misbruik maakt van het gebrek aan concurrentie op de telecommarkt’, aldus Test-aankoop.

Vorige maand liet Telenet weten de tarieven voor de zogenaamde ‘triple play’ formules Whop en Whoppa met 2,99 euro per maand te verhogen. Het basispakket internet en tv wordt 1,99 euro duurder. Daarnaast stijgen de tarieven voor de huur van een decoder en van de verschillende aparte diensten.

Dat heeft voor een storm van protest gezorgd. Het meest opmerkelijke initiatief is de groep ‘Ik laat me niet pluimen’, waarbij zich al 70.000 ontevreden klanten hebben aangesloten.

Test-Aankoop geeft hen nu gelijk. ‘Wij bundelen de krachten met deze actiegroep om de provider onder druk te zetten en op andere ideeën te brengen.’ De organisatie verwijst ook naar de vraag van 20.000 klanten om een groepsaankoop op te zetten en zo samen naar een goedkopere provider over te stappen.

Nog wijst Test-Aankoop erop dat Telenet sowieso een van de duurdere opties is. ‘Het bedrijf komt in onze tests telkens al uit de bus als één van de duurdere operatoren, vooral voor consumenten met een laag en een gemiddeld verbruik. Het basispakket voor triple play wordt maar liefst 30 euro per maand duurder dan de goedkoopste formule op de markt.’

In eerste instantie kondigt Test-Aankoop aan consumenten beter te willen informeren over een overstap, en de petitie verder te promoten. De komende weken worden nog ‘verdere acties’ opgestart.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in