Twee olympische zeilers bestolen tijdens training in Rio
Foto: Lloyd Images

Twee Britse zeilsters zijn donderdag bestolen in de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro. Hannah Mills en Saskia Clark - in 2012 nog beiden goed voor olympisch zilver in de categorie 470 - werden na een trainingsessie voor de Olympische Spelen van 2016 bestolen en met een mes bedreigd.

De gebeurtenis belooft alvast niet veel goeds voor de volgende editie van de Spelen, die binnen twee jaar naar Rio trekken.

‘Onze wandeltocht van de zeilclub terug naar ons hotel werd verstoord toen twee gewapende mannen ons messen van ruim 15cm onder de neus duwden’, schrijven beide zeilsters op hun Facebookpagina. ‘Ze hebben ons geduwd en alles afgenomen wat we bij ons hadden. Het is niet de waarde van de gestolen goederen waar we ons zorgen over maken. Het gaat ons vooral om onze zeilpakken, die ze ook meegenomen hebben.’

‘Welkom in Rio!’, postten de vrouwen ook op Twitter, een eerder sarcastische uitspraak met het oog op de Olympische Spelen van 2016.

Mills en Clark zijn grote namen in de internationale zeilwereld. Ze wonnen zilver op de Olympische Spelen van 2012, en werden dat jaar ook wereldkampioen. Op het WK van dit jaar in het Spaanse Santander werden ze derde. Beide vrouwen vertoeven in Rio om er zich voor te bereiden op de Braziliaanse zeilbeker, die zaterdag van start gaat in Niteroi, een plaatsje aan de andere kant van de baai van Rio.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig