Bidprentjes Luc De Vos woensdag beschikbaar in Gent en Evergem
Foto: BELGA

Vanaf woensdag 10 december zijn in de stadswinkel Gent en het gemeentehuis van Evergem bidprentjes te verkrijgen om Luc De Vos te herdenken. Ook de Latijnse versie van 'Mia' die op tijdens de plechtigheid te horen was, is intussen beschikbaar.

De Gentse stadswinkel is gevestigd de raadskelder onderin het Belfort op de Botermarkt. Het Administratief Centrum Gemeentehuis is gevestigd in de Fortune De Kokerlaan 11 in Evergem. Mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen of te ver wonen, kunnen ook een gefrankeerde naar zichzelf gerichte envelop sturen naar het Gorki Management op de De Pintelaan 363 in 9000 Gent.

Het bidprentje en de begrafenisrede van Christophe Vekeman zijn ook te downloaden via www.gorki.be, meldt zijn management.

Luc De Vos werd afgelopen zaterdag begraven in de Sint-Pieterskerk, volgens het management was er een publieksopkomst van 18.000 mensen. Het management zegt dat het cijfer achteraf berekend werd op basis van een computersimulatie door de brandweer.

Latijn

Omdat er veel vraag is naar de Latijnse versie van 'Mia', die werd afgespeeld tijdens de dienst, wijst het management erop dat die via Youtube en iTunes te downloaden is. 'Het betreft een vertaling van Frank Claes die polyfoon werd ingezongen en uitgebracht door Capilla Flamenca in 2008', zegt Noelle Vanhelsuwé, manager van Gorki.

'Luc had La Capilla (toen nog Capilla Flamenca) in 2008 gecontacteerd met de vraag of we bij de Latijnse tekstvertaling van 'Mia' een passend muzikaal arrangement zouden kunnen maken dat eerder gregoriaans en polyfoon aandoet', legt Tom Denys in een persbericht uit. 'Het resultaat werd zodanig positief onthaald, dat we besloten er ook een clipje bij te maken. Deze clip werd vervolgens afgespeeld op de optredens van Gorki n.a.v. hun 20-jaar Gorki jubileumtour. Dat juist die versie weerklonk op de begrafenis was voor ons een hele grote eer', aldus Denys.

'Rosa' werd intussen al meer dan 55.000 keer bekeken op YouTube. Het nummer staat ook in de Top 10 van de Belgische iTunes Downloads.

Capilla Flamenca was een Belgisch vocaal-instrumentaal ensemble dat in 2013 stopte met optreden, artistiek leider Dirk Snellings overleed eerder dit jaar. Intussen gaat de groep verder onder de naam La Capilla.