Aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) stond deze voormiddag een stakingspost. Maar door de hinder bij het openbaar vervoer waren er amper studenten en docenten in de Brusselse hogescholen en universiteiten, ook al waren er overal lessen gepland.

Aan de stakingspost aan het hoofdgebouw van de VUB verzamelden een 35-tal vakbondsafgevaardigden en studenten. 'Met onze actie wilden we nog een keer de studenten en het personeel van de VUB sensibiliseren. Maar de VUB was vandaag een lege campus', zegt Jo Coulier van het ABVV.

'Door de staking bij het openbaar vervoer zijn heel wat studenten en docenten niet op de campus geraakt', zegt Sicco Wittermans, woordvoerder van de VUB.

Eenzelfde geluid is te horen bij Hogeschool Odisee, de Erasmushogeschool en de Brusselse afdeling van de Luca School of Arts. 'De lessen gaan door zoals gepland, al hebben we de examens die vandaag moesten plaatsvinden, geannuleerd', zegt Valéry De Smet, woordvoerder van de Erasmushogeschool. 'In het departement in het centrum van de stad raakten maar zes docenten. In de campus in Jette waren wel bijna alle studenten en docenten aanwezig.'

Ook in Hogeschool Odisee, het vroegere HUB, vielen de lessen niet weg. 'Tachtig tot negentig procent van de lessen ging gewoon door. Maar we hebben de verplichte activiteiten tot een minimum beperkt omdat heel wat studenten niet in de les zijn geraakt', zegt Filip Clarisse van Hogeschool Odisee.

In de Brusselse afdeling van de LUCA School of Arts werden amper lessen georganiseerd. Daar hadden ze ingespeeld op de aangekondigde moeilijkheden, zegt algemeen directeur Marleen Verlinden.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig