KV Kortrijk swingt, zoveel is duidelijk. De West-Vlamingen rukken op naar een voorlopig tweede plaats dankzij een makkelijke 3-0 zege tegen KV Mechelen.

Bekijk hier de opstelling van beide ploegen.

KV Kortrijk ging in de thuismatch tegen KV Mechelen resoluut voor een vijfde competitiezege op rij. En het moet gezegd, veel legde Malinwa niet in de weg. Vooral Teddy Chevalier had er zin in bij de Kerels. In de eerste twintig minuten alleen al besloot de spits nipt naast en over doel én had doelman Biebauw ook nog eens twee prima saves in huis om de 1-0 te voorkomen. Maar KV Mechelen was een vogel voor de kat: KV Kortrijk kon combineren alsof de bezoekers er helemaal niet stonden.

Een actie recht vanop het trainingsveld tekende voor het openingsdoelpunt. Chevalier opende knap op Brecht Capon, die de bal meteen aflegde op Stijn De Smet, die in één keer het gaatje tussen Biebauw en de paal vond. In de daaropvolgende minuten werd KV Mechelen gewoonweg overspoeld. Biebauw moest weer De Smet en Ulens tot twee keer toe van de 2-0 houden, maar was uiteindelijk toch gezien toen hij een voorzet recht in de voeten van Chevalier bokste. Die twijfelde niet en knalde hoog in het dak van het doel binnen.

KV Kortrijk besloot zijn versnelling met een knap schot van De Smet, dat pal op de lat viel. Daarna verdween het tempo uit de wedstrijd. KV Kortrijk wachtte met de doodsteek, dus besloot ref Luc Wouters maar een handje te helpen. De burgemeester van Lummen gaf Seth De Witte veel te streng rood omdat hij invaller Tuur Dierckx op de hakken trapte. In het slot was het diezelfde Dierckx die nog zou profiteren. De huurling van Club Brugge maakte een prachtige collectieve aanval van de Kerels af.

Opvallend: Dankzij deze zege pakt Kortrijk een knappe vijftien op vijftien. Na een zwakke start heeft coach Yves Vanderhaeghe zijn team helemaal op de rails.

Herbeleef de wedstrijd hier.

Hoogtepunten:

10’ Claes kan een diepe bal mee grissen voor de uitkomende Keet en de achtervolgende Tomasevic. Tomasevic geeft de jonge Belg een klein duwtje mee, voortspelen zegt Wouters.

15’ Chevalier trapt de bal met zijn buitenkant van buiten de box, die poging draait met veel effect maar net naast de paal.

21’ Bateau mist zijn onderschepping en Chevalier is ermee weg, hij schiet tot twee keer toe op Biebauw.

23’ GOAL. Capon vindt De Smet aan de rand van de zestien, die schuift de bal in één tijd simpel voorbij Biebauw. Zijn eerste competitiegoal van het seizoen.

25’ Weer een grote kans voor Kortrijk. Chevalier legt terug tot bij Ulens, die draait rond zijn as en schiet. Biebauw kan de bal knap afweren in twee tijden.

28’ GOAL. Kortrijk walst erover. Biebauw kan de voorzet van Ulens nog wegslaan voor de aanstormende De Smet, maar Chevalier is goed gevolgd en trapt hoog in doel.

33’ Kortrijk kan counteren via Chevalier, die ziet De Smet komen, zijn schot komt tegen de staak terecht. Het was bijna over en uit voor KVM.

66’ ROOD. De Witte krijgt een directe rode kaart. KV Mechelen moet met een man minder verder. De captain van KVM trapt Dierckx aan de middencirkel licht op de hakken. Rood is te streng.

71’ Van Eenoo legt aan vanop afstand, Biebauw duikt en weert af met de vuisten.

74’ Keet is weer avontuurlijk vanavond. Nadat hij eerder al eens buiten zijn rechthoek ging wegkoppen, lost hij nu de bal boven het hoofd van Veselinovic aan de rand van de zestien. Zijn verdedigers springen gelukkig bij om een Mechels schot af te blokken.

83’ GOAL. Ulens en Chevalier zetten een mooie één-twee op langs de flank. Chevalier vindt Dierckx aan het strafschoppunt. De invaller schuift via de paal in doel.

87’ Bateau vecht al een hele avond met de bal. Dierckx snoept hem af en legt naar Mahau, maar die mist oog in oog met Biebauw.