In Gent is de begrafenis van zanger Luc De Vos afgelopen. 7.000 mensen volgden de dienst op het Sint-Pietersplein. Een deel van hen trok nadien naar Sint-Jacobs, waar een groot volksfeest plaatsvond.

De eerste rouwenden waren al om kwart voor acht op post, voor een dienst die eigenlijk pas om 11 uur begon. Iedereen wou zeker zijn van een plaatsje in de kerk, want binnen waren er 'slechts' achthonderd plaatsen. Om iets na 10 uur zat de kerk vol. 

Op het aangrenzende Sint-Pietersplein stonden geen schermen, maar wie wil kon de dienst wel volgen via grote luidsprekers. Volgens cijfers van de politie volgden ongeveer 7.000 mensen daar de dienst.

Volksfeest op Sint-Jacobs 

Na de begrafenis vertrok een deel van het volk op het Sint-Pietersplein in een stoet richting Sint-Jacobs, waar een groot volksfeest plaatsvond.

 

 

Deze week werd het plein bij Sint-Jacobs al omgedoopt tot het Lieve Kleine Piranha-plein, vandaag wordt het helemaal het heiligdom van Luc De Vos. Gisteren werd er het laatste Gorki-concert op de Gentse Feesten – dat plaatsvond op het plein – integraal getoond op scherm. Daarna passeerde er een bonte bende van muzikanten, dichters en andere artiesten om hulde te brengen aan De Vos.

 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig