Van Apple naar een eigen koffiebar
Foto: rr
Het is geen gewoon parcours. De electronica gigant Apple verlaten om je eigen koffie bar te starten. Dit is wat Katrien Pauwels, mind opener op het STIMA congres deed. Ze studeerde af in 1995 aan de Erasmushogeschool Brussel en heeft een groot deel van haar carrière bij Apple doorgebracht, waar ze verantwoordelijke was voor de ontwikkeling van de Premium Apple Reseller stores in België en Luxemburg. Een verhaal dat lang niet aan zijn einde was.

Maar na 6 jaar bij Apple gooide ze het over een andere boeg. 5 jaar geleden, net toen Apple aan het boomen was, begon ze met OR Coffee Roastery. Een koffiebar. Groot ongeloof bij haar naasten, want destijds was het concept nog helemaal niet bekend, mensen kenden alleen maar tearooms of cafés. Nu heeft het koffie merk vier shops in België, twee in Gent en twee in Brussel.

De reden waarom ze veranderde van Apple naar OR Coffee Roastery is naar eigen zeggen passie. Tijdens haar dagen bij Apple startte ze samen met haar man een businessplan op, zo sterk dat zelfs haar overste bij Apple op het einde zei: ‘Go for it’.

Maar het stopt niet bij haar vier shops. Ze heeft koffie-honger naar meer. Zo zijn ze de koffieplantages overal ter wereld beginnen te bezoeken en proberen ze alles te weten te komen van de origine van alle bonen die ze verkopen om het volledige verhaal van de koffie te kunnen vertellen. Want een koffie met een verhaal smaakt naar meer.

Vandaag kopen ze 50% van hun koffiebonen aan, direct van de koffieplantages. De andere helft halen ze van koffie traders. Hun doel is op een dag zelf koffieplantages in het buitenland te beheren en hun consument het hele proces van koffiebonen oogsten, tot koffie schenken kunnen laten beleven.

Van Apple naar een koffiebar, je moet het maar durven! 

Voor wie dorst heeft gekregen, neem eens even een kijkje op www.orcoffee.be