Apple zoekt personeel voor Brusselse Apple Store
Het nieuwe woon- en winkelcomplex aan de Brusselse Gulden-Vlieslaan. Foto: Le Toison d’Or

Over de komst van een Belgische Apple Store wordt al jarenlang gespeculeerd. Op de website van Apple staan nu vacatures voor winkelpersoneel in Brussel.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple heeft een uitgebreid netwerk van winkels waar het nauw mee samenwerkt voor de verkoop van zijn producten. In veel landen heeft Apple ook eigen Apple Stores, die als prestigieus uithangbord voor het merk fungeren. België heeft nog geen Apple Store, en de komst van een of meerdere Belgische filialen is al geruime tijd voer voor speculatie.

Apple lijkt die komst nu te bevestigen, want op hun site staan verschillende vacatures voor medewerkers in België. Er wordt onder andere gezocht naar mensen voor de functies van Business Manager, Inventory Specialist, Expert en Genius - Apple-jargon voor verkopers. Stuk voor stuk posities die nodig zijn om een Apple Store uit te baten.

Eerder al berichtte Le Soir over de komst van een flagship store naar Brussel. Als mogelijke locatie wordt het nieuwe woon- en winkelcomplex ‘Le Toison d’Or’ in Elsene genoemd, in de buurt van de Louizalaan en het Brusselse Justitiepaleis. Ook de Britse winkelketen Marks & Spencer komt volgende zomer naar die locatie. Er zou nog meer dan voldoende winkelruimte beschikbaar moeten zijn voor een toonaangevende winkel van de iPhone-maker. De Belgische tak van Apple zou het voorbije jaar van het moederbedrijf ook een kapitaalverhoging gekregen hebben van 68.550 euro naar 1.468.550 euro.

De geruchtenmolen wijst ook Gent en Antwerpen aan als mogelijke locaties voor nieuwe Apple Stores. Die zouden snel volgen na de Brusselse introductie. Bij Apple was niemand bereikbaar voor commentaar.