Cofinimmo zet eerste stappen in Duitsland
Foto: BELGA

Vastgoedbedrijf Cofinimmo heeft zijn portfolio uitgebreid naar Duitsland. Het verwierf er een revalidatiekliniek die gelegen is in het kuuroord van Baden-Baden, in het zuidwesten van het land. Dat deelt Cofinimmo woensdag voorbeurs mee.

Cofinimmo was al actief in België, Frankrijk en Nederland, en zet nu dus de eerste stappen in Duitsland. Het kocht de revalidatiekliniek van bijna 4.400 vierkante meter en met onder meer 46 revalidatiekamers voor ruim 10 miljoen euro. Het gebouw wordt onmiddellijk voor 25 jaar verhuurd aan de uitbater, de Duitse privégroep Celenus. Cofinimmo verwacht een initieel huurrendement van 7,64 procent.

Het beursgenoteerde vastgoedbedrijf ziet nog mogelijkheden in de samenwerking met Celenus, die gespecialiseerd is in revalidatie en psychologische begeleiding en in totaal 2.600 bedden beheert, verspreid over vijftien sites in Duitsland.

‘Cofinimmo streeft ernaar zijn vestigingen in Duitsland te vermenigvuldigen en nieuwe uitbaters aan zijn cliënteel toe te voegen’, zegt ceo Jean-Edouard Carbonelle in een persbericht. ‘Dit is in lijn met de aangekondigde strategie van de groep, namelijk de diversificatie van haar zorgvastgoedportefeuille op geografisch vlak.’