Delvaux pakt uit met nieuwe collectie voor mannen
Delvaux Presse, een aktentas voor mannen

Mannen die voortaan een winkel van Delvaux binnenstappen, kunnen naast de vrouwen in hun leven ook zichzelf iets cadeau doen. Het Belgische lederwarenhuis lanceert immers opnieuw een mannenlijn.

Het Belgische lederwarenhuis Delvaux zet de laatste jaren sterk in op uitbreiding: niet alleen fysiek door meer winkels te openen (eind september werd bijvoorbeeld een eerste boetiek in Parijs geopend, en onder meer Londen, Tokio en Peking staan op de planning), maar ook door het mannenpubliek te bedienen met een nieuwe collectie.

Het huis - dat in 2014 zijn 185ste verjaardag mocht vieren - kondigde de nieuwe lijn zelf aan op zijn website, met een stripverhaal van Valentine De Cort waarin ‘Madame’ Delvaux (zoals een van hun bestsellers heet) na het ontdekken van de mannencollectie op zoek gaat naar ‘Monsieur’ Delvaux.

De nieuwe mannenlijn bevat verschillende modellen, maten en uitvoeringen, maar ook accessoires zoals ceinturen, portefeuilles en een foulard. Het pronkstuk van de collectie is de aktentas Presse, maar er zijn ook mannelijke tegenhangers van de Simplissime-handtassen die vorig jaar werden voorgesteld. Die tassen zijn een moderne interpretatie van Le Cobalt, een tijdloos design uit 1969.