Brussels Airlines schrapt preventief vluchten op actiedagen
Foto: BELGA

Brussels Airlines gaat de komende actiedagen, op 8 en 15 december, preventief 64 vluchten schrappen. In geval van annulatie kunnen reizigers hun geld terugkrijgen of kunnen ze kosteloos omboeken, luidt het maandag.

Op 8 december willen de vakbonden onder meer Vlaams-Brabant platleggen en op 15 december volgt een nationale staking. De luchthaven Brussels Airport dreigt daarvan veel last te ondervinden.

Brussels Airlines maakte daarom bekend dat ze haar vluchtschema gaat aanpassen. De bedoeling is om passagiers alternatieve vluchtmogelijkheden voor te stellen. ‘We stellen alles in het werk om de vluchten uit te voeren, maar hinder kan niet worden uitgesloten omdat we afhankelijk zijn van verschillende dienstverleners waar er stakingsbereidheid is’, luidt het in een persbericht.

De hinder zou zich wel beperken tot het korte- en middellange-afstandsnetwerk, voor de langeafstandsvluchten wordt geen impact verwacht. Iedereen die voor 8 of 15 december een ticket heeft geboekt bij Brussels Airlines, kan dat gratis laten wijzigen naar een andere reisdatum. Passagiers wordt die actiedagen opgeroepen om, in de mate van het mogelijke, enkel met handbagage te reizen omdat de gewone bagageafhandeling niet kan worden gegarandeerd.

Brussels Airlines verwacht zo’n 22.000 passagiers op 8 december en zo’n 21.400 passagiers op 15 december.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig