Lierse pakt belangrijk punt tegen Lokeren
Foto: BELGA

Lierse heeft na vijf nederlagen nog eens een punt gepakt. Tegen Lokeren kwamen de Pallieters al na twee minuten op voorsprong, maar Mbaye Leye bracht Lokeren na een kwartier op gelijke hoogte. De wedstrijd eindigde op 1-1. In de stand heeft Lierse evenveel punten als rode lantaarn Cercle Brugge. Lokeren staat samen met Kortrijk en Genk gedeeld vierde, maar laat de derde plaats liggen.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Lierse kon in zijn laatste vijf wedstrijden maar één doelpunt scoren, vorige week tegen Moeskroen, maar dat was er niet aan te zien tegen Lokeren. Al in de eerste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij ex-Club Bruggespits Dorge Kouemaha. Ayub Masika dribbelde zich een weg door de defensie van Lokeren en speelde Kouemaha aan. De Kameroener toonde zich bijzonder sterk en schoot het leer in het dak van het doel binnen!

Een ideale start voor Lierse, dat de speeldag aanvatte als allerlaatste. Deze week nog sprak technisch directeur Radzinski zijn vertrouwen uit in coach Stojanovic, en op het veld wilden de spelers die woorden duidelijk kracht bij zetten. Na een kwartier hingen de bordjes echter weer gelijk. Mbaye Leye dook naar een lage bal en kopte de bal botsend over de doellijn. Twee schoten op doel en meteen twee doelpunten, beter kan je niet beginnen aan een wedstrijd.

Die stevige openingsfase kreeg echter geen gevolg. Lokeren was niet aanwezig, misschien door het Europese treffen met Warschau vorige donderdag, en Lierse kwam nog moeilijk voor doel van Copa. Een afzwaaier van Lierse-speler Zizou was zowat de enige kans die er nog werd bijeengevoetbald.

Lierse ging met een goed gevoel de rust in en trok in de tweede helft meteen opnieuw naar de frontlinie. Rechtsachter Traoré moet na een goede rush een voorzet afleveren, maar gaat met rood waas voor de ogen voor eigen succes en verkwanselt zo vroeg in de tweede helft een goede kans.

De tweede helft was een verlengde van de eerste helft, met weinig echt doelgevaar. Als Lierse dan eens voor Copa komt, faalde het in de afwerking of stond de Ivoriaanse keeper van Lokeren pal. Na een uur voorkwam de doelman met een schitterende reflex de 2-1 voor Traoré. Lierse voelde dat het een resultaat kon neerzetten tegen dit Lokeren, en kwam een kwartier voor tijd bijzonder dicht bij de winning goal. Keita omspeelde Copa en trapte vanuit een scherpe hoek naar het lege doel, maar daar gleed Scholz gepast het leer voor de doellijn weg.

In de slotfase ging Nill De Pauw alleen op Lierse-doelman Stojanovic af, maar de gekke doelman van Lierse hield met de voeten Lokeren van een tweede doelpunt. In de extra tijd bracht Maric Lokeren nog bijna in de problemen met een lastige terugspeelbal, maar het leer ging net naast de paal buiten. Lierse kreeg nog een corner, Arjen Swinkels knalde de laatste kans van de wedstrijd op de deklat. Met een gelijkspel kunnen beide ploegen niet tevreden zijn. In de stand komt Lierse wel naast Cercle op de laatste plaats met evenveel punten maar een beter/minder slecht doelpuntensaldo. Lokeren staat gedeeld vierde.

Opmerkelijk:

Lierse pakt voor het eerst in vijf wedstrijden nog eens een punt. De Pallieters konden ook nog maar twee doelpunten scoren sinds hun laatste overwinning.

Hoogtepunten:

1’ - GOAL - We zijn pas een minuut aan het spelen en Masika begint aan een knappe dribbel. Hij speelt Kouemaha aan, die zich loswrikt van zijn tegenstanders en in het dak van het doel binnenschiet!

14’ - GOAL - Odoi kapt zich knap vrij op links en zet voor, Leye komt voor El Messaoudi en duikt de bal met de kop in doel.

25’ - Zizou vindt Masika op rechts, die kan zijn man afschudden en knallen. Een afzwaaier, de bal gaat buiten voor inworp.

48’ - Kouemaha legt goed breed op de oprukkende Traoré. Zijn ploegmakkers verwachten een voorzet, maar de rechtsback gaat met een wild schot voor eigen succes, naast en over.

58’ - Galitsios tackelt goed op Keita, die gaat nog even op de kuit van de Griek staan. Moeilijk om te oordelen of dit bewust was, maar pijn deed het in elk geval wel bij Galitsios.

63’ - Traoré poeiert de bal buitenkant voet richting tweede paal, het lijkt een gemaakt doelpunt, maar Copa raakt het grondscherend schot nog net met de vingertoppen. De bal verdwijnt via de paal naast.

73’ - Keita wordt het straatje in gestuurd, dribbelt Copa, stelt zijn schot iets te lang uit waardoor Scholz nog net op de lijn de bal kan keren.

90 + 3’ - De hoekschop wordt weggewerkt tot bij Swinkels, borstcontrole en uithalen, zijn schot spat uiteen op de lat.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig