Kirsten Flipkens (WTA 45) is zondag op de derde dag van de International Premier Tennis League (IPTL) in het Filipijnse Manilla twee keer in actie gekomen. Flipkens team de Manila Mavericks haalde het van de Singapore Slammers met 27-19.

Samen met Andy Murray won Kirsten Flipkens het dubbel gemengd met 6-1 tegen het duo Serena Williams-Lleyton Hewitt. De Antwerpse was in de volgende wedstrijd echter niet opgewassen tegen Serena Williams. De Amerikaanse nummer 1 van de wereld won met 3-6.

Eerder verloren de Maniala Mavericks hun eerste twee wedstrijden van de UAE Royals en van de Indian Aces. Onze landgenote kwam toen telkens niet in acite.

In de eerste editie van de IPTL nemen vier teams bestaande uit verschillende toptenniss(t)ers het van 28 november tot 13 december tegen elkaar op in vier Aziatische steden: Manilla, Dubai, New Delhi en Singapore. Elke ontmoeting bestaat uit vijf wedstrijden (enkel mannen, enkel vrouwen, dubbel mannen, dubbel gemengd en een enkelwedstrijd tussen twee tennislegendes) van slechts één set. Wie in totaal de meeste games heeft gewonnen, wint de ontmoeting. De ‘advantage’-regel wordt niet toegepast, wie bij deuce dus het punt maakt krijgt ook meteen de game. Wie het eerst zes games wint, haalt de set binnen. Bij 5-5 wordt een tiebreak gespeeld van vijf minuten.

In de andere wedstrijd van zondag haalden de Indian Aces het van de UAE Royals met 28-20. In de rangschikking staan de Indian Aces (met o.a. Roger Federer) aan kop met 12 punten, gevolgd door de UAE Royals (Novak Djokovic) met 10 punten. De Manila Mavericks staan derde met 7 punten, de Singapore Slammers hebben 4 punten.

De volgende fase van het toernooi staat van 2 tot 4 decemeber op de agenda en gaat door in Singapore.

. Uitslagen:

Manila Mavericks - Singapore Slammers 27 - 19

- Legendes:

Mark Philipoussis (Aus) - Patrick Rafter (Aus) 6 - 2

- Dubbel mannen:

Jo-Wilfried Tsonga/Treat Huey (Fra/Fil)

- Tomas Berdych/Nikc Kyrgios (Tsj/Aus) 6 - 5

- Dubbel gemengd:

Kirsten Flipkens/Andy Murray (Bel/GBr) -

Serena Williams/Lleyton Hewitt (VSt/Aus) 6 - 1

- Enkel vrouwen:

Kirsten Flipkens (Bel) - Serena Williams (VSt) 3 - 6

- Enkel heren:

Andy Murray (GBr) - Nick Kyrgios (Aus) 6 - 5