F1-bolides Marussia onder de hamer
Foto: Marussia F1 Ream
Op 16 en 17 december worden een heleboel eigendommen van het Formule 1-team Marussia geveild. Onder meer de racebolides (zonder de motoren, die terugkeren naar Ferrari) en de grote verhuiswagens gaan onder de hamer. De veiling wordt georganiseerd in het Britse Banbury, waar Marussia zijn thuisbasis had. Zowel de wagens waar er de voorbije jaren mee geracet werd als de bolide voor volgend seizoen zullen verkocht worden.

De veiling vindt plaats in opdracht van curator FRP Advisory en zal plaatsvinden op 16 en 17 december in Banbury, de thuisbasis van het team. Een volledige catalogus van de stukken die geveild worden moet nog vrijgegeven worden maar in de aankondiging staat dat het gaat om onder andere de racewagens zonder motoren, trailers, kantoorartikelen, computers en een grote hoeveelheid wisselstukken. De motoren van de racebolides werden eerder al teruggegeven aan Ferrari en zitten daarom niet mee in de veiling. Ook een prototype van de wagen waarmee het team van plan was in 2015 te racen zou geveild worden.

Begin november werd Marussia failliet verklaard en de zoektocht naar een nieuwe koper leverde ook geen resultaat op. Deze veiling is dan ook een laatste middel om geld in te zamelen om de schuldeisers van het team af te betalen.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: