Opnieuw stakingsdreiging bij Lufthansa
Foto: REUTERS

In Duitsland zijn de onderhandelingen tussen de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit en luchtvaartmaatschappij Lufthansa opnieuw op niets uitgedraaid. De vakbond waarschuwde daarop vrijdagavond in een mededeling voor mogelijk nieuwe stakingen bij Lufthansa, Lufthansa Cargo en Germanwings.

Lufthansa zelf verklaarde bereid te zijn om opnieuw rond de tafel te gaan zitten. ‘We zijn ervan overtuigd dat duurzame oplossingen enkel samen en rond de onderhandelingstafel tot stand kunnen komen en zetten daarom verder in op constructieve gesprekken’, zo zei woordvoerder Christoph Maier.

De piloten hekelen echter al geruime tijd het gebrek aan echte vooruitgang tijdens de diverse onderhandelingsronden die sinds de laatste staking in oktober werden ondernomen. Zo is de directie niet ingegaan op het compromisvoorstel van de piloten, luidde het in de verklaring.

Reden voor het sociale conflict is de overgangsregeling voor de pensioenen. Lufthansa wil dat de piloten voortaan ten vroegste vanaf 60 jaar op vervroegd pensioen gaan, waar dat vandaag 55 jaar is.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig